blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG 50cent
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
50cent.



50 cent
pridal 50cent. 18.4. 2009 o 11:43

Curtis James Jackson III aka 50 Cent sa narodil 6. júla 1976 v americkom štáte New York v meste New York. 50 Cent vyrastal a žil v štvrti South Jamaica Qeens známej taktiež ako Queens. Vyrastal bez otca pretože jeho otec je neznámy a ani on sám nepozná jeho identitu.

Jeho matka Sabrina Jackson ho porodila v 15 rokoch. Sabrina bola dílerkou drog. V deviatich rokoch Curtisa bola jeho matka zavraždená. Sabrina zomrela potom čo jej niekto omámil pitie. Po tomto čine ostala 23 ročná Sabrina matka Curtisa uzavretá v svojom dome, kde jej niekto schválne pustil plyn uzavrel všetky okna a následne zapálil jej apartmán.
Po tomto čine musel byť mladý Curtis James Jackson pridelený ku svojím starým rodičom kde žil s ôsmymi tetami a strýkami. Po príchode mu jeho stará mama povedala toto: "Tvoja mamka sa nevráti domov. Už ťa nepríde vyzdvihnúť. Musíš od teraz ostať s nami." Od tej doby sa začal mladý Curtis po uliciach túlať o niečo viac než pred tým.
Crutis vyrastal s jeho mladším bratrancom Michaelom Francisom, ktorému dal prezývku "25 Cent" ktorý taktiež rapoval pod menom "Two Five".
Po smrti Curtisovej matky začal mladý Curtis pokračovať v rodinnom priemysle. Začal predávať drogy na uliciach Queensu. Za tento čin bol niekoľko krát trestaný a odsedel si nejakú tu dobu za mrežami.
V 11 rokoch začal mladý Curtis boxovať. V roku 1987 sa prihlásil do ligy Junior Olympics kde súťažil v boxe ako amatérsky boxer. V 12 rokoch začal Curtis dílovať narktotiká. Jeho starý rodičia si mysleli, že po škole sa venuje nejakému svojmu programu. Taktiež si zaobstaral zbraň a predával drogy aj v škole. V desiatom stupni na strednej škole Andrew Jackson High School bol odhalený kovovým detektorom. Potom čo bol Curtis odhalený a zatknutý prestal tajiť tieto veci a otvorene svojej starej mame povedal, že predáva drogy.
50 Cent vo väzení 29. júna bol Crutis zatknutý pri pomáhaní predávania štyroch ampuliek kokainu tajnému policajnému úradníkovi. O 3 týždne bol Curtis opäť zatknutý, keď polícia prehľadávala jeho dom v ktorom našli heroín, desať vrecúšok kokainu a zbraň. Bol odsúdený k trom z deviatich rokov vo väzení. Neskôr bol presunutý na šesť mesiacov do Shock Incarceration táboru, kde získal jeho základné a všeobecné vzdelanie.
Potom čo bol z väzenia prepustenia nechal rodinný priemysel a začal sa viac venovať rapovaniu. Ako svoje meno si zvolil meno 50 Cent, ktoré prebral po zlodejovi z 80 rokov ktorý sa volal pravým menom Kelvin Martin. Curtis toto rozhodnutie okomentoval takto: "Zvolil som si toto meno lebo vyjadruje všetko čo by som mohol povedať. Ja som tá istá osoba ako bol 50 Cent."
V strede rokov 90-tych 50 Cent stretol Tony Yaya a spolu s ním rapoval. Neskôr spolu s Tony Yayom spoznali Lloyd Banksa niekedy začiatkom roku 2000.
A tak začal 50 Cent rapovať. V roku 1996 si ho všimol Jam Master Jay z Run DMC ktorý vlastnil label Jam Master Records. Jam Master Jay ho naučil všetko o tvorbe skladieb ako ich písať a dávať dokopy. 50 Cent sa oficiálne predstavil verejnosti na skladbe "React" so skupinou Onyx na ich albume z roku 1998 z albumu "Shut Em Down".
V roku 1997 sa 50 Centovi narodil syn. Porodila mu ho vtedy jeho priateľka Shaniqua Tompkins s ktorou mu dali meno Marquise Jackson. Narodením syna sa 50 Centovi zmenil celý život. V svojej kariére sa inšpiroval taktiež svojím synom a jeho syn mu vždy o každej jeho skladbe niečo povedal. Vždy mu dodával motiváciu a rôzne smery.
50 Cent si dal vytetovať meno svojho syna na jeho pravý biceps ku vojnovej sekere. Táto sekera vyjadruje, že je bojovník a to on po svojom synovi nechce. Okrem iného má na chrbte tetovania 50, Southside a Cold World. Pretože je podľa neho takého ho stvorila príroda a vyjadruje to veľa z neho.
Jam Master Jay sa mu venoval priveľmi a 50 Centa už pomaly nemal čo naučiť. Jay začal prdukovať taktiež 50 Centov album ale tento album nebol nikdy vydaný z neznámych príčin. V roku 1999 50 Cent opustil Jam Master Jay Records a zapísal sa na Columbia Records. Toto vydavateľstvo ho uzavrelo do štúdia na dva týždne. Po dvoch týždňoch 50 Cent prišiel s 36 skladbami. Z toho 19 išlo na jeho album Power of the Dollar, ktorý mal byť vydaný v roku 2000. Spolu s Tony Yayom, Lloyd Banksom a ešte Bang ´Em Smurfom založili svoju malú skupinu nazvanú G-Unit.
Od roku 1999 má 50 Cent s Ja Rullom otvorený beef na život a na smrť. Títo dvaja sa v žiadnom prípade nemusia ani vidieť.
50 Cent a jeho syn 50 Centová popularita stúpala po jeho veľmi úspešnom singli How To Rob. Tento song napísal za polhodinu v aute na ceste do štúdia. Tento singel bol komický a robil si srandu z mnohých hviezdnych raperov. Menovite sa nimi stali Jay-Z, Big Pun, DMX, NAS, Wu Tang Clan, Ja Rule týto všetci odpovedali okrem NASa.
NAS túto skladbu zobral pozitívne a pozval 50 Centa na jeho promo turné k jeho albumu Nastradamus. Song How To Rob bol vydaný aj so skladbou Thug Love s Destiny´s Child . Na túto skladbu sa mal točiť videoklip.
O dva dni neskôr bol 24. mája 2000, 50 Cent postrelený deviatimi ranami z kalibru 9 mm zbrane. 50 Cent bol napadnutý pred domov svojich starých rodičov. Pôvodne išiel 50 Cent do priateľového auta ale bol požiadaný vrátiť sa k domu po šperky. Jeho syn bol v dome a jeho stará mama bola na prednej strane ich domu v záhrade.
Keď 50 Cent nastupoval do zadnej časti automobilu prišlo ďalšie auto a zaparkovalo blízko pri nich. Útočník z auta vystúpil a kráčal ku 50 Centovi zľava v ruke s 9mm zbraňou. Útočník vystrelil 9 rán z blízka do 50 Centa. Guľky 50 Centa zasiahli do pravej ruky (v okolí palca a guľka vyšla malíčkom), ruka, bok, obe nohy, hruď a posledná rana prešla 50 Centovi ústami z ľavej strany.
Priestrel tvárou si odniesol jazyk, zub múdrosti a prejavilo sa to všetko aj v jeho hlase. 50 Centov priateľ bol taktiež postrelený a to do ruky. Okamžite boli odvezený do nemocnice kde bol 50 Cent 13 dní. Údajný strelec bol o 3 dni údajne zabitý.
50 Cent 50 Cent sa zotavil po 13 dňoch a pomaly aj začínal opäť chodiť. Celé to komentuje takto: "Stalo sa to všetko tak veľmi rýchlo, že som nemal čas ani opätovať paľbu. Bol som vystrašený celý ten čas.... Pozeral som sa do stredného spätného zrkadla a som si povedal, no kruva niekto ma ide zastreliť a priamo do tváre. Jak som to dopovedal tak začalo bum, bum, bum a každé bum pálilo."
V jeho knihe From Pieces to Weight: Once upon a Time in Southside Queens, 50 Cent o tom píše: "potom čo som bol 9 krát postrelený z blízka a nezomrel som, začal som rozmýšľať o zmysle života... prišiel som nato koľko utrpenia a bolesti je niekto schopný spôsobiť? Nechýbalo veľa a mohol som byť na onom svete." Kráčať 50 Cent začalo po 6 týždňoch a úplne do poriadku sa dostal po 5 mesiacoch. Za túto dobu žil s priateľkou a synom v jednom dome. Pôvodne to celé nezvládal a bol z toho úplne na dne. Columbia s ním totiž zrušila kontrakt. Jeho album sa šíril internetom a bol najúspešnejší album v undergroundovej scéne. ..................v roku 2005 sfilmoval svoj zivot vo filme Get Rich Or Die Tryin' (odporucam vidiet) . . . . a dalsie filmy by mali vist v USA v roku 2008 a to su The Dance z Nicolasom Cagom,Life Bet Z deNirom a Al Pacinom a dufam za aj mnoho dalsich :) je to spevak herec RAPPER !!!



Prístupov 4225
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
50 cent
[ 18.4.2009] (príspevkov 4)
Just Cause-Navody
[ 17.4.2009] (príspevkov 52)