blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG 50cent
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
50cent.



Just Cause-Navody
pridal 50cent. 17.4. 2009 o 13:09

1. Devil´s Drop Zone
Ako profík Rico Rodriguez prichádzate na ostrov, na ktorom máte pomôcť zvrhnúť tamojšiu vládu. Keďže ste tajný agent, neprichádzate turistickou triedou, ale vás zhodia priamo nad ostrovom. Voľným pádom si to smerujte dolu k pobrežiu. Keď to uznáte za vhodné, tak si otvorte padák (E) a smerujte k vyznačenému miestu na brehu, kde vás čaká váš kolega. Ak dopadnete do vody, tak na breh doplávajte, alebo použite loď pre rýchlejší presun (pár sa ich tam pri vás objaví). Na brehu sa objavili vojaci, s ktorými váš kolega Tom Sheldon bojuje. Pomôžte mu ich zlikvidovať. Postrieľajte všetkých vojakov na brehu. Sheldon potom odbehne do neďalekého džípu. Choďte za ním a ujmite sa guľometu na korbe. Teraz je vaša činnosť jasná, Sheldon šoféruje, vy strieľajte. Likvidujte nepriateľské vozidlá a prioritne vrtuľníky, keď sa objavia. Po chvíli jazdenia dorazíte k zátarasám. Tie musíte odstrániť sami. Vyskočte z auta, dojdite k nim a postrieľajte šesť vojakov po bokoch cesty. Cestu blokuje buldozér, ktorý nemôžete ovládať, tak len z bezpečnej vzdialenosti rozstrieľajte sudy pri ňom a následný výbuch buldozér zničí. Opäť sa ujmite guľometu na džípe a opäť likvidujte všetkých nepriateľov, zatiaľ čo Sheldon vás odvezie do bezpečia, do poľného centra vašich operácií, kde sa zoznámite s ďalšou členkou vášho teamu, ktorou je Maria Kane.
Ako svoje sídlo máte odteraz k dispozícii tento úkryt vašej agentúry. Máte tu garáž, kde si môžete uložiť nejaké obľúbené vozidlo, tiež máte k dispozícii motorku, nejaké zbrane, muníciu, lekárničku a satelitné spojenie na ukladanie pozície.


2. Breakout
Vaším cieľom je oslobodiť vodcu povstalcov, ktorým je Jose Caramicas. Držia ho vo väzení pri ostrove, na ktorom sa nachádzate. Vyrazte k označenému miestu. Keď budete pri ostrovčeku s väzením, tak máte dve možnosti. Prejsť na ostrov cez most popri polícii a pri väzenskej pevnosti sa prebojovať hlavným vchodom. Tam vás čaká množstvo vojakov. Musíte sa prebojovať dvoma bránami cez celý dvor až do pevnosti. Pri bránach sú sudy, ktoré rozstreľte a následné výbuchy brány vyvalia. Prebojujte sa bránou dovnútra a dostanete sa na druhé podlažie komplexu. Schodmi zbehnite úplne dole k označenej cele, kde automaticky zachránite vodcu rebelov.
Druhou možnosťou je si na brehu pod mostom vedúcim na tento ostrov vziať loď a po vode sa presunúť priamo za väzenskú pevnosť. Tam zastavte pri schodoch, ktorými sa dostanete rovno dovnútra pevnosti na tretie poschodie. Schodmi zbehnite úplne dole a k označenej cele, kde automaticky zachránite vodcu rebelov.
Vyveďte ho k východu, buď zadnému pri vode, alebo prednému pri ceste. Tam sa od vás sám odpojí a odíde. Teraz sa ešte musíte dostať za ním do tábora povstalcov. Opäť si zvoľte ľubovoľnú cestu. Ak pôjdete po ceste, tak keď budete na moste, začnú ho pred vami dvíhať, no stačí sa poriadne rozbehnúť a preskočiť na druhú stranu. Zájdite pod paľbou polície na označené miesto do tábora, kde sa stretnete s Josem. No ten hneď vyráža preč, ale poďakuje vám a povie, že sa ešte uvidíte.


3. Freedom Fighters
Ďalšia misia je na to, aby ste sa naučili, ako oslobodzovať dediny/ mestá od vlády a dostať ich pod vplyv povstalcov. Teraz to máte ako hlavnú misiu, ale potom takto budete môcť oslobodzovať ďalšie oblasti sami. Vždy je to rovnaké. Vyhľadajte neďaleko dediny postávajúceho člena povstalcov. Oslovte ho a započnete dobíjanie územia. Objaví sa množstvo ďalších povstalcov útočiacich s vami. Stále musíte likvidovať policajné oddiely a postupovať mestom vpred. Vždy máte na ceste tri barikády. Postupne ich musíte všetky zničiť. Stačia na to dva granáty, či jedna C4ka, alebo iná výbušná zbraň. Zničte barikádu a postupujte ďalej k ďalšej. Za treťou barikádou vás čaká už len stožiar s vlajkou, ktorú musíte vymeniť za povstaleckú. Keď to spravíte (stačí dobehnúť, netreba zlikvidovať nepriateľov pri vlajke), zvíťazili ste.
Zájdite teda na označené miesto a pomôžte povstalcom v tejto misii dobyť jednu dedinku. Keď zvíťazíte, vyrazte na označené miesto do ďalšej dediny, ktorú taktiež pomôžte oslobodiť. V prvej dostanete od povstalca granáty a v druhej C4, aby ste mohli ničiť barikády, no spôsob je na vás. Keď oslobodíte obe dediny (Los Mirasoles a Merecure), misia je splnená.
Zároveň ste pri druhej oslobodenej dedine získali od povstalcov vlastnú skrýšu, ktorá má podobné vybavenie, ako aj tá od vašej agentúry. Akurát sa vám menia vozidlá a zbrane, ktoré sú k dispozícii, podľa hodnosti, ktorú získate u povstalcov. Hodnosť si zvyšujete oslobodzovaním ďalších usadlostí, alebo plnením vedľajších úloh pre povstalcov. V oslobodenej dedine zájdite za označeným povstalcom a ten vám dá vedľajšiu úlohu.


4. The San Esperito Connection
Získali ste povstalcov za spojencov. No potrebujete ďalších a tými vhodnými je mafiánsky kartel Rioja. Vašou úlohou je zabiť muža menom Franco Alifano. Ten sa chystá kontaktovať tento kartel a vy ho musíte zabiť skôr, než sa dostane do hotela, kde má dôjsť ku schôdzke. Potom tam prísť miesto neho a dohodnúť sa s mafiánmi. Vydajte sa na označené miesto k letisku v horách, kde Alifano pristane. Odchádza vo svojej limuzíne s ozbrojeným sprievodom. Musíte ho zabiť. Buď zničte rovno auto, vytlačte ho, alebo preskočte na jeho auto. Nato sa musíte dostať so svojím vozidlom tesne k jeho, vyskočiť na strechu (F) a preskočiť na susedné vozidlo (medzerník). Keď ho vyhodíte z vozidla, môžete ho zraziť (než naskočí do iného), alebo vystúpte tiež a zastreľte ho. Potom pokračujte na miesto stretnutia. V meste vstúpte do hotela a misia automaticky končí animačkou, kde odovzdáte mafii peniaze.
Zároveň splnením tejto úlohy získali od mafie vlastnú skrýšu, ktorá má podobné vybavenie, ako aj tá od vašej agentúry. Akurát sa vám menia vozidlá a zbrane, ktoré sú k dispozícii, podľa hodnosti, ktorú získate u mafie. Hodnosť si zvyšujete plnením vedľajších úloh pre kartel Rioja. Na označených miestach zájdite za označeným mafiánom a ten vám dá vedľajšiu úlohu.


5. Test of Loyality
Vašou ďalšou úlohou potom, čo ste nadviazali kontakt s mafiou, je upevniť si ich dôveru. Zájdite na označené miesto a vstúpte do hotela, kde vás požiadajú o láskavosť. Konkurenčný kartel Montanos využíva ryžové mlyny na krytie výroby kokaínu. Máte zničiť dve silá, v ktorých je kokaín uskladnený. Dostanete aj nejaké C4. Farma Montanovcov je na susednom ostrove. Môžete prejsť cestou po moste, alebo zbehnúť na pobrežie pod hotelom a presunúť sa člnom po vode (čierna bodka pri móle). Na susednom ostrove je na pumpe nákladiak patriaci farme (čierna bodka), ktorý vám odporučí Sheldon. Ukradnite ho a zájdite ním na farmu. Tak sa dostanete až k bráne, za ktorou sú úž silá. Prerazte ju a zájdite k nim. Ďalším spôsobom je prosto sa prestrieľať. Od začiatku celou cestou, alebo prísť odzadu a pomocou skál pri plotoch sa dostať za plot a až potom začať streľbu. Každopádne, keď už budete pri silách, tak vbehnite do stredu každého z nich a tam umiestnite C4 a tým ich zničíte.
Keď zničíte obe silá, vyrazte na vstupnú časť farmy. Tam v rohu pri plote je garáž, v ktorej je nákladiak s krabicami plnými kokaínu. Máte ho doviesť klanu Rioja a musia na ňom zostať minimálne 2 krabice. Takže jazdite opatrne, no zároveň nie úplne pomaly, pretože po vás pôjdu ľudia klanu Montanos. Keď vyjdete z farmy na cestu, tak si dávajte veľký pozor na políciu, aby ste do nich nevrazili. Občas sa Montanovci snažia vytlačiť vás, alebo políciu, aby ste sa zrazili a potom, ak by po vás šli aj mafiáni a poliši, bolo by to naozaj náročné. Takže pozor na to a postupujte cestou. Nevyužívajte príliš lesné skratky, pretože nestabilný povrch vás môže pripraviť o krabice v nákladnom priestore. Z rovnakého dôvodu nechoďte príliš rýchlo ani po cestách, najmä dole kopcom, pretože do vás môžu nepriatelia vraziť a vytlačiť vás medzi stromy, kde rovnako môžete prísť o krabice. Preto postupuje priemernou rýchlosťou, až na označené miesto ku garáži kartelu Rioja.


6. Good Cop, Bad Cop
Sheldon vám zabezpečil ďalší kontakt, tak zájdite na miesto brífingu. Máte zabiť Velasca, šéfa polície, ktorý je práve na svojej jachte. Neďaleko vás je prístav, tak si vezmite čln (alebo plávajte) a dostaňte sa k jeho jachte, ktorá kotví v tomto zálive. Na pravoboku lode sú schody, ktorými sa dostanete na palubu. Tam bojujte s nepriateľmi a zabite Velasca. Potom skočte do vody a dostaňte sa na čln, s ktorým tam už na vás čaká Kane. Ona riadi čln, vy sa chopte guľometu a likvidujte všetkých nepriateľov, ktorí vás budú prenasledovať. Keď sa ich strasiete, misia končí a Kane vás vysadí v druhom úkryte od agentúry, ktorý je vám za odmenu odteraz k dispozícii spolu s člnom vyzbrojeným guľometmi. Takisto aj nové (ozbrojené) vozidlo v zásobách pre zhodenie.


7. Some Like It Hotter
Narušili ste chod polície, teraz je na rade armáda. Vaším cieľom je generál Jose Durango. Pravidelne opúšťa základňu, aby si išiel užiť s dievčatami, čo je jeho slabosťou. Máte ho zabiť cestou do hotela. Keď budete na ceste do základne, Sheldon vás začne poháňať, aby ste sa ponáhľali, pretože generál práve odchádza. Ak ich doženiete, napadnite konvoj a pokúste sa zničiť limuzínu. Zistíte však, že generál tam nebol a už si zrejme užíva v bordeli. Takže sa vydajte na označené miesto na mape, na vrchole sopky. Len čo sa priblížite ku konvoju, tak vám stúpne level hľadanosti ozbrojenými zložkami, bez ohľadu na to, či zaútočíte, alebo nie. Pod neustálym tlakom nepriateľov a ich zbraní je cesta do kopca pomerne náročná. Takže to môžete risknúť a prebojovať si dlhú cestu nahor, alebo zvoliť inú cestu. Severozápadne od sopky je letisko (zorientujte sa a nájdite ho podľa mapky). Tam zájdite (môžete aj skôr, než sa dostanete k limuzíne, to, že v nej generál nie je, ani nemusíte zistiť a len čo sa k dostanete ku konvoju, keď sa pohne, môžete sa otočiť a ísť preč) a nasadnite do lietadla. Odvezte sa nad sopku a tam zoskočte s padákom a dopadnite niekam ku komplexu. Tam si už len nájdite úchylného generála a zabite ho. Len čo ho zabijete, objavíte sa na pláži mimo sopky a misia je splnená.


8. Brothers in Arms
Povstalci majú kúpiť nejaké zbrane od kartelu Montanos. Má to dohodnúť Esperanza a vy máte dozrieť, aby sa jej nič nestalo. Zájdite na označené miesto, kde už čaká Esperanza. Oslovte ju a potom si nasadne do auta. Nastúpte k nej a odvezte vás oboch ďalej cestou pod most na miesto stretnutia. Tam však zistíte, že vás Montanovci zradili. Naskočte ku guľometu na aute, Esperanza riadi, vy strieľate. Prenasledujete Sancheza, ktorý vás podrazil a vzal vaše peniaze. Likvidujte všetky nepriateľské vozy naokolo a napokon aj auto so Sanchezom. Keď ho zničíte, misia končí úspešne.


9. River of Blood
Po krokodílej rieke pašujú Montanosovci kokaín. Máte im to zaraziť a zničiť ich nakladací prístav. Vyrazte, zahnite doľava a po rieke do vnútrozemia. Keď sa dostanete na rieku, spustí sa vám odpočet 3 minúty 40 sekúnd a než ten čas vyprší, musíte sa dostať na miesto určenia. Postupujte až k malému prístavu. Tam zistíte, že naložili na vlak tri cisterny raketového paliva a vy ich máte zničiť. Hoci je váš čln ozbrojený, z rieky na ne nedostrelíte. Vyjdite na breh a zničte ich priamo. Môžete k nim hodiť granáty, získať od nepriateľov bazuku, alebo proste do nich vyprázdniť niekoľko zásobníkov. No nesmiete sa príliš zdržovať, pretože o chvíľu sa vlak pohne a všetky tri nádrže musia byť zničené skôr, než vojde do tunela. Keď ich všetky tri zničíte, musíte sa rýchlo dostať preč. Nepriatelia po vás pôjdu tvrdo a aj na vode vás budú prenasledovať ich lode a vrtuľníky. Naskočte do člna (ak vám ho zničili, sú tu ukotvené aj ďalšie, stačí pohľadať pri lodi) a vyrazte po rieke. Na rázcestí pôjdete doprava a tam pozor na koly trčiace z vody. Sledujte mapku a keď budete pri označenom móle, odbočte doprava, do maličkej zátoky, kde ukončíte misiu.
Za odmenu dostanete tretiu budovu od agentúry, pri ktorej vám parkuje aj malá bugina.


10. Field of Dreams
Manželka bossa kartelu Riojas vás požiada, aby ste zničili najväčšie kokaínové pole kartelu Montanos, čím ich pripravíte o veľké peniaze a zároveň ich zneistíte. Máte niekoľko spôsobov. Prvým je samozrejme ísť rovno na farmu a prebojovať sa k poliam. Je tam 6 polí. Aby sa pole rátalo za zničené, musíte na ňom zničiť všetky rastliny. To môžete náročne zbraňami, zaberajú granáty, raketomety a podobne, proste nech to vybuchuje. Takto pokryte výbuchmi pole, aby všetky rastliny boli pri explóziách zničené. Tiež si môžete pomôcť vyzbrojenými vozidlami (džíp agentúry, tank).
Pri poliach tiež nájdete nákladiaky so sudmi plnými nejakej chemikálie. Stačí zájsť na pole, streliť do sudov, aby začala unikať chemikália a už ju len rozviezť po poli, aby zabila všetky rastliny.
Ďalšia možnosť je neďaleko jedného poľa. Tam pri budovách nájdete výbušniny odpaľované na diaľku a tiež malý práškovací vozík, s ktorým tiež môžete vypúšťať chemikálie na polia. Výbušniny a granáty tiež ničia rastliny.
Taktiež pri poliach nájdete práškovacie lietadlo, ktoré vám ohľaduplne naplnili rovnakou chemikáliou, ktorá je v sudoch, pre prípad, že by ste im prišli zničiť polia. V lietadle môžete zapínať a vypínať práškovanie (ako pri použití zbrane, myšou). Robte ním nálety na polia. Musíte byť pomerne nízko, aby ste zabrali celé pole. Takto ich postupne popráškujte všetky a máte to.
No stále na vás útočia nepriatelia. Je tu ešte jedna možnosť. Severozápadne od označeného poľa si všimnite čiernu bodku na mape, je na konci cesty, ktorá ako slepá končí uprostred lesov. Tam nájdete bojový vrtuľník. S ním môžete proste z výšky zbombardovať polia aj spolu s nepriateľmi. Trochu zdĺhavejšie, ale bezpečnejšie.
Keď zničíte všetky polia, vráťte sa naspäť do posedenia v horách, kde vám úlohu zadala Immaculada Retinaldová, no tento krát tam čaká Edmundo Retinaldo. Misia splnená.


11. Broadcast News
Jose Caramicas, vodca rebelov chce zaútočiť na rozhlas, aby prehovoril k ľudu. Máte zadržať nepriateľov, kým neprehovorí. Zájdite na označené miesto k budove rozhlasu a tam už čaká Jose a pár jeho mužov. Oslovte ho a pomôžte mu prebojovať sa do budovy. Potom čakajte. Povie vám, že reč potrvá dve minúty a presne tak dlhú dobu musíte brániť budovu rozhlasu. Vojaci budú prichádzať z prednej brány aj z bočnej a posledná várka príde zo zadného vchodu, tak sa musíte podľa potreby presúvať a likvidovať ich. Keď všetkých zlikvidujete, tak ešte odpáľte náložou, či raketometom vysielač a misia je kompletná.


12. Love Is In the Air
Medzi pohoriami Teleso a Gabriel je údajne lekárske stredisko, no podľa povstalcov je to miesto, kde Mendoza vyrába zbrane hromadného ničenia. Nasadnite do vrtuľníka a odleťte na označené miesto. Keď dorazíte ku komplexu, dostanete za úlohu umiestniť tri satelitné navádzače. Leťte k tomu, čo je najviac na severe a pristaňte, alebo zoskočte s padákom, ak vás predtým zostrelia. Horný, severný cieľ je pár síl, na ktoré vylezte hore rebríkom a umiestnite navádzač. Potom sa rozbehnite na okraj kopca a skočte dole, rozprestrite padák a dopadnite na označenú strechu budovy v komplexe pod vami. Ak sa aj netrafíte priamo na tú strechu so satelitmi, pristaňte aspoň v jej blízkosti a hore sa už dostanete rebríkom. Umiestnite tam druhý navádzač. A teraz sa presuňte k tretiemu bodu. Prebehnite cez komplex a za cestu a tam skočte dole kopcom. Padákom opäť doplachtite k poslednému bodu pod vami, ktorým je pár nádrží pod sieťovinou. Vybehnite schodmi na ochodzu k nádržiam a umiestnite tam navádzač.
Keď umiestnite posledný, tak zistíte, že rakety sa v silách pripravujú na štart. Musíte ich preprogramovať. Zoskočte na cestu, vezmite si nejaké vozidlo a vyvezte sa opäť hore na kopec. Tam sa prebojujte do riadiaceho strediska, kde preprogramujte rakety. Len čo sa priblížite k stredisku, začne odpočet poslednej minúty a pokračuje aj po preprogramovaní, takže máte len chvíľu, aby ste utiekli. Nebežte nikam po ceste, ale hneď od riadiaceho strediska skočte z okraja kopca dolu a už v animačke uvidíte, ako na padáku miznete pred výbuchom, keďže rakety dopadli na vlastnú základňu.
Za odmenu ste dostali k dispozícii štvrtú základňu od agentúry.


13. I´ve Got the Power
Máte zničiť elektráreň v San Pedro, ktorá zásobuje väčšinu San Esperita. Môžete sa vybrať po ceste a prejsť mostom, ktorý vedie na ostrovček s elektrárňou, no most dôkladne stráži polícia a hneď vás napadnú, len čo naň vstúpite.
Druhou možnosťou je letecká doprava. Letisko máte len pár desiatok metrov od miesta brífingu a lietadlom sa môžete dostať priamo nad elektráreň, kde zoskočíte padákom. Dávajte si však pozor na pevnosť, ktorá je pri moste poniže elektrárne, pretože je vybavená protileteckými delami.
Treťou možnosťou je vziať si bojový vrtuľník. Rovnako si vezmite lietadlo z neďalekého letiska, alebo použite inú dopravu a dostaňte sa na vojenskú základňu juhozápadne od miesta brífingu. Tam majú bojový vrtuľník. S ním si rovnako dávajte pozor na pevnosť pod elektrárňou.
Keď sa dostanete do elektrárne, máte tam tri ciele. Jedným sú tri silá. Na ne sa musíte dostať hore po schodoch a na ochodze umiestniť výbušninu k ovládaciemu panelu. Druhým cieľom sú komíny oproti silám. Tam stačí umiestniť výbušninu, či hodiť granát k ovládaciemu panelu dole. Posledným cieľom sú komíny hneď vedľa. Tam sa musíte rebríkmi dostať až hore na vrch komína a tam umiestniť výbušninu. Zliezť nestíhate, tak zoskočte a pomôžte si padákom.
Zlikvidovať ciele musíte za boja s množstvom nepriateľov. Preto je vhodná voľba bojový vrtuľník, ktorým ich môžete všetky tri zostreliť priamo zo vzduchu. No vaším pôsobením nad elektrárňou spôsobíte poplach piateho stupňa, čo znamená aj vojsko vzdušná podpora, a môžu vás čoskoro zostreliť. Ak aj nezničíte vrtuľníkom všetky tri ciele, aspoň trochu si pomôžte likvidáciou jedného, dvoch a zvyšok už dorazte vlastnými zbraňami.
Potom máte preskúmať zariadenie ďalej na západnej strane od elektrárne na tomto ostrove. Zájdite tam a objavíte veľký reaktor, ktorý musíte tiež vyradiť. Vybehnite po schodoch na ochodzu a po rebríkoch hore na vežu vedľa reaktora, kde umiestnite výbušninu k ovládaciemu panelu. Zmiznite z ochodze skôr, než dôjde k explózii. Teraz máte minútu na to, aby ste sa dostali z tohto ostrovčeka skôr, než dôjde k výbuchu nukleárneho reaktora. Vhodné je vziať si motorku odparkovanú pri schodoch, prípadne iné vozidlo, vybehnúť s ním na kopec, skočiť dole a padákom sa dostať čo najďalej k brehu. Najvhodnejšie je však, ak máte výbušniny na diaľkové ovládanie. Takto si ju pekne umiestnite, dostanete sa do bezpečnej vzdialenosti a odpálite ju. Dostaňte sa niekam za breh, cez vodu smerom k susednému ostrovu. Čím ďalej, samozrejme tým lepšie, no nemusíte byť úplne na druhom ostrove, aby vás výbuch nezasiahol. Keď dôjde k výbuchu a vy ste v bezpečnej vzdialenosti, misiu ukončí animačka.


14. Guadalicano Choo Choo
Zájdite na miesto začiatku ďalšej misie, no je to len dymovnica. Spustite misiu a pristane vrtuľník. Nastúpte si doň a tam dostanete brífing. Prezidentovi Mendozovi pomáha s programom na výrobu zbraní hromadného ničenia Dr. Otto Kleiner. Práve je vo vlaku, ktorý preváža rakety dlhého doletu. Musíte zabiť Kleinera a zničiť všetky rakety na vlaku skôr, než dorazí do tunela. Po brífingu Sheldon a Kane vyskočia z vrtuľníka, tak sa chopte riadenia a vyrazte k vlaku. Máte neobmedzený počet rakiet, tak zahájte paľbu a bombardujte vlak. Pozor samozrejme na odvetnú paľbu a na pár helikoptér, ktoré prídu vlak brániť. Rakiet na vlaku je až 25, takže neprestávajte páliť. Niektoré vozne blokujú vaše rakety, takže si musíte nájsť vhodnejšiu pozíciu (čiže preletieť viac vpred, alebo vzad, či nabok). Dávajte pozor na mosty, popod ktoré vlak občas prechádza, aby ste do nich nevrazili, ak budete zaujatý sledovaním vlaku. Keď zničíte všetky rakety, tak Kleiner odletí na malom vrtuľníku a bude sa snažiť utiecť. Zostreľte ho. Ak ste pri útoku na vlak nevenovali veľkú pozornosť nepriateľským vrtuľníkom, tak si nájdite trochu času ich zostreliť, aby vás pri prenasledovaní Kleinera nezostrelili oni. Potom ho prenasledujte a zničte. Jeho zničením je misia úspešná.


15. Some Enchanted Evening
Aj povstalci, aj kartel Rioja majú záujem na tom, aby ste zabili oboch synov prezidenta Mendozu, ktorými sú Luis a Tomaso. Búdu pri predaji nelegálnych zbraní na letisku, čo je vaša šanca potešiť oboch vašich spojencov. Aby ste sa tam nebadane dostali, musíte trochu zapracovať. Najprv máte zabiť pilota, ktorý smeruje na letisko. Máte prichystané auto od agentúry, tak naskočte a vydajte sa za pilotom. Zabite ho ľubovoľným spôsobom. Potom pokračujte v pilotovej ceste na označené miesto a tam nastúpte do bojového vrtuľníka. S ním leťte na letisko a tam pristaňte na označenej pristávacej plošine.
Na letisku neďaleko vás sú vystavené ilegálne zbrane, ktoré sa Tomaso a Luis chytajú predávať. Práve smerujú na pódium. Zájdite tam a zabite ich. Pri spustení streľby sa vrhnú do okolitých strojov, takže ich predbehnite. Nezačnite páliť hneď z vlastných zbraní, ale nastúpte do tanku a tak ich silou zničte. Po ich zabití máte opustiť letisko. Použite ľubovoľný spôsob, no najlepšie je odísť z letiska zrejme letecky. Ja som použil vrtuľník, ktorým som priletel. Potom smerujte k označenému miestu, kde vám krátka animačka ukončí misiu. Za odmenu ste získali nový úkryt od agentúry a zároveň aj nové vozidlo (neozbrojený, malý vrtuľník) v zásobách pre zhodenie.


16. Streets of Fire
Prekvapivo jednoduchá úloha. Máte ukradnúť dodávku s peniazmi, ktorá má zanedlho opustiť banku. Banka je v rovnakom meste, ako aj miesto, kde ste dostali zadanie tejto úlohy. Len si zožeňte vozidlo a prejdite mostom do susednej časti mesta. Tam vrazte do banky a nasadnite do dodávky s peniazmi. S ňou sa vráťte do predošlej časti mesta cez most. Dávajte si pozor na nepriateľov, aby vám nezničili vozidlo, ktorého výdrž sa vám na monitore zobrazí. Unikajte im, pozor na prevrátenie vozidla a keď budete na mieste, len zájdite s vozidlom do označenej podzemnej garáže, kde misiu ukončíte.


17. Dismissed Without Honors
Aj po ďalšiu misiu si zájdite k vašim kolegom v tomto meste. Carmona, chlapík, ktorému ste pomohli stať sa šéfom polície, je zradca. Máte ho zabiť. Povstalci a Rioja sa na neho tiež chystajú, tak im máte pomôcť zaútočiť na policajnú stanicu. Zájdite na označené miesto pri stanici a oslovte svojich spojencov. Vydajú sa útočiť na barikády. Pridajte sa, postrieľajte policajtov pri stanici a vyrazte dvere (stačí aj granátom). Vstúpte na dvor a prebojujte sa na druhú stranu ku schodom. Nimi vybehnite hore a prejdite až do väzenia, kde oslovte Esperanzu, ktorú policajti zajali. Pridá sa k vám, no rozhodne si nevezme žiadnu zbraň, má svoje zásady. Vyveďte ju dole na dvor, tam už na vás čaká aj Immaculada. Zistíte, že Carmona uniká. Nasadnite do auta Čiernej ruky tu na dvore. Obe ženy sa k vám pridajú a jedna sa aj chopí guľometu. Nesmú vám auto zničiť, pretože vy vystúpiť môžete, ale dievčatá zostanú a zabijú ich. Držte sa čo najbližšie pri Carmonovom aute, aby ho mohla Immaculada zničiť. Keď mu zničíte vozidlo, už len nasleduje animačka, v ktorej toho zradcu prenecháte dievčatám.


18. Sink the Buccaneer
Prezident má na svojej lodi tri nukleárne strely a vy sa musíte postarať, aby viac neboli hrozbou. Zájdite na neďalekú vojenskú základňu a tam máte nájsť tri kufríky s odpaľovacími kódmi. Najjednoduchšie je pristáť tam vrtuľníkom. Jeden kufrík je pri stanoch naľavo, druhý v garáži uprostred a tretí napravo pri budovách. Potom sa presuňte k prístavu pri prezidentovej lodi. Prezident utečie. Tam máte označenú čiernu bodku na mape. Označuje ovládací panel pri žeriave v prístave. Ak ho aktivujete, zhodíte do vody podvodný skúter. Skočte do vody, ponorte sa a použite ho. Tak sa vyhnete hliadkam na vode, no pozor na podvodné míny. Ak máte vrtuľník, môžete na loď rovno doletieť, no tam pre zmenu pozor na protiletecké delá. Už tak, či tak, dostaňte sa na palubu. Tam nájdite tri uzavreté kontajnery s raketami. Odpáľte na nich dvere výbušninou, či granátom a za dverami nájdete ovládací panel, do ktorého vložte pre deaktiváciu rakiet ovládacie kódy z kufríkov. Keď vložíte tretí, posledný kód, vyskočte z lode a plávajte od nej. Jej zničenie ukončí misiu.


19. Taking Out the Garbage, Vol. 1
Nastalo konečné zúčtovanie. Pre každý prípad je vhodné si vziať raketomet na túto misu. Máte sa dostať na súkromný ostrov prezidenta Mendozu, preniknúť do jeho paláca a zabiť ho. Po brífingu vyskočte z lietadla a chopte sa člna. Ísť priamo na prezidentov ostrov je pomerne samovražda. Je tam riadna prestrelka, no môže sa vám to podariť. Bezpečnejšie, ale omnoho zdĺhavejšie, je obísť si ostrov dookola a vylodiť sa na ňom z druhej strany. Tam postupujte lesmi k palácu. Ak sa vám podarí, tak je vhodné získať nejaký vrtuľník a palác zbombardovať, tak to môžete skúsiť pomocou vašej pištole s hákom. Potom sa presuňte na nádvorie paláca. Ak ste letecky, pozor na protiletecké delá. Na nádvorí pobite vojakov a zničte tank (s vrtuľníkom je to pohoda, ak ste prišli po svojich, tak sa kryte a ničte ho raketometom). Potom sa máte presunúť na vrchol kopca, kde má Mendoza svoje sídlo. Zájdite tam a zistíte, že spustil odpočet k odpáleniu rakiet a utiekol. Zatiaľ ho nechajte tak. Máte dve minúty, aby ste sa dostali na letisko pod kopec. Tam choďte k označenému miestu a začnite novú misiu, čím zároveň ukončíte túto.


20. Taking Out the Garbage, Vol. 2
Sheldon a Kane vám priviezli bojovú stíhačku. Nastúpte si. Máte 7 minút, aby ste zničili tri rakety, ktoré Mendoza vypustil. Využite rýchlosť vašej stíhačky a jej arzenál, prenasledujte rakety a zostreľte ich. Najlepšie je dostať ich čo najskôr, dve som zložil ešte nad morom, aby ste nemuseli príliš manévrovať nad ostrovom. Nezdržujte sa streľbou po ostatných nepriateľov a rozhodne sa neodkláňajte z kurzu, aby sa vám rakety príliš nevzdialili.


21. Taking Out the Garbage, Vol. 3
Rakety ste úspešne zničili a Mendoza sa pokúša uniknúť. Musíte sa dostať na jeho lietadlo, keďže ho z neznámych príčin nesmiete zostreliť. Po vás pôjdu nepriateľské stíhačky, takže aj vaša stíhačka sa dostane do priameho ohrozenia. Ponáhľajte sa za prezidentovým lietadlom. Keď budete pri ňom, tak ho predbehnite vyskočte z vašej stíhačky a zachyťte sa prezidentovho lietadla. Ak rozprestriete padák a netrafíte sa na prvýkrát, stále môžete použiť na prezidentovo lietadlo vašu pištoľ s hákom (Grappler G3) a pritiahnuť sa. Keď sa zachytíte jeho lietadla, automaticky sa dostanete na palubu, kde zabite všetkých vojakov Čiernej ruky. Potom prejdite z nákladného priestoru ďalej a nasleduje scénka s prezidentom.
Vyskočí z lietadla a vy samozrejme za ním. Padá stále voľným pádom a vy sa snažte dostať k nemu čo najbližšie. Ak sa dostanete pod neho, tak použite padák, aby ste zbrzdili svoj pád a potom zrušte padák a smerujte sa opäť k nemu, pretože s padákom ste zas príliš pomalý. Keď sa dostanete do jeho tesnej blízkosti, budete mať možnosť umiestniť na neho výbušninu (E), tak to spravte a uvidíte už len záverečnú scénku, kde prezident exploduje.
Potom nasledujú titulky a po nich si môžete opäť uložiť hru. Hlavný príbeh je za vami, ale môžete sa ďalej venovať skúmaniu ostrovov San Esperita, alebo plniť vedľajšie úlohy.



Prístupov 2419
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
50 cent
[ 18.4.2009] (príspevkov 4)
Just Cause-Navody
[ 17.4.2009] (príspevkov 52)